Inbouwkast op maat: unieke en persoonlijke oplossingen

Uw ruimte optimaal benutten? Een inbouwkast op maat passend in uw interieur is stijlvol en bovendien praktisch. Onze vakmensen hebben ruime ervaring in inbouwkasten en op maat gemaakte oplossingen. Lees in dit artikel meer over onze werkwijze.

Ziet u uw droom inbouwkast al voor u? Neem per telefoon, mail of via het contactformulier gemakkelijk contact met ons op.  Zo geniet u binnen no time van een perfect passende inbouwkast. 

inbouwkasten op maat
inbouwkast op maat

Van ontwerp tot realisatie

Weren is gespecialiseerd in het gehele proces van uw inbouwkast op maat. Ons heldere werkwijze beschrijft de stappen naar uw inbouwkast.

Stap 1 We spreken u graag over uw wensen en verwachtingen.

Stap 2 Uw wensen en verwachtingen worden vertaald naar tekeningen.

Stap 3 U blijft continu nauw betrokken bij het ontwerp zodat elk onderdeel voldoet aan uw verwachtingen.

Stap 4 Na de ontwerpfase ontvangt u een duidelijke planning. Daarin staat de productie planning en de plaatsing van uw inbouwkast op maat. 

Stap 5 Uw inbouwkast op maat wordt voor het grootste gedeelte bij ons op locatie in elkaar gezet. Onze vakmensen installeren de kast verder bij u thuis.

De veelzijdigheid van inbouwkasten op maat

De loze ruimte onder uw trap, een schuin plafond? Inbouwkasten op maat maken van uw loze ruimtes juist onmisbare opslagplekken. Dit maakt dat inbouwkasten niet alleen ontzettend praktisch zijn, maar ook veelzijdig.

  • Verander loze plekken in opslagplekken
  • Laat uw inbouwkast functioneren als praktische was- en droogkasten 
  • Gebruik een inbouwkast als creatieve oplossing, in uw slaapkamer, badkamer, kantoor. We worden graag uitgedaagd met uw idee!

Uw inbouwkast op maat perfect afgewerkt 

Uw inbouwkast zal voor een groot gedeelte geproduceerd worden bij ons op locatie.Zo ervaart u minimale overlast in uw bedrijfs- of woonruimte. Wij beschikken over een veelzijdig machinepark, alle tools voor uw inbouwkast. Voordat we uw kast verder afmaken bij u thuis, ondergaat deze een zorgvuldige kwaliteitscontrole. 

We besteden grote zorg aan kwaliteit en afwerking. Onze vakmensen staan garant voor een professioneel eindresultaat. We nodigen u uit om eens door ons portfolio te gaan. Stuk voor stuk projecten waar wij trots op zijn. 

In samenwerking met binnenhuis architecten en projectontwikkelaars

Inbouwkasten op maat worden vervaardigd met de hulp van binnenhuisarchitecten en projectontwikkelaars. Bij Weren hebben we de juiste mensen in huis om uw interieur geheel naar uw stijl te zetten. Deze combinatie van vakkennis, jarenlange ervaring en uitgebreide machinepark garanderen een professionele inbouwkast op maat.

Uw inbouwkast op maat wordt voor het grootste gedeelte op onze eigen locatie geproduceerd. Zo ondervindt u het minste overlast bij u thuis.

Ton Weren

Eigenaar Weren Interieurprojecten

Ingericht zoals u het wilt

Uw eigen inbouwkast is geheel in te richten zoals u dat wilt. De indeling is geheel van uw behoefte afhankelijk. Is uw kast bedoeld om kleding op te bergen? Extra veel lades, juist meer planken of een groot hanggedeelte? Samen met u gaan we zitten en brengen we uw wensen in kaart. 

Ook wanneer uw kast niet bedoeld is voor kleding, zijn er talloze mogelijkheden rondom de inrichting van uw inbouwkast. We horen graag uw creatieve ideeën, vrijwel alles is mogelijk.

Deuren, kleuren en accessoires 

Bepaal zelf wat voor een deur passend is voor uw inbouwkast op maat. Veelal hangt de keuze van een passende deur af van de locatie van de inbouwkast. Mogelijk past in uw situatie een draaideur of een schuifdeur beter. Of ga voor een creatieve oplossing, waarbij de inbouwkast fungeert als deur. Hadden we al gezegd dat vrijwel alles mogelijk is bij weren? 

De kleur, het materiaal en de juiste accessoires maken uw inbouwkast op maat helemaal af. We overleggen graag wat voor u nodig is om de kast tot een persoonlijke kast te maken. Samen nemen we de tijd om de verschillende opties door te nemen. 

inbouwkast op maat
inbouwkast op maat open
inbouwkast op maat dicht

Het verschil van Weren Interieurmaatwerk

Uw inbouwkast op maat laten verzorgen door ons? Weren maakt het verschil. Zo gaan we als vanouds fysiek met u rond de tafel om samen uw ideale kast samen te stellen. Tijdens dit gesprek houden we rekening met uw budget en persoonlijke situatie. 

Geen onhandige internettools, maar gezellig samen rond de tafel met potlood en papier. We denken en schetsen graag met u mee. Bel, mail of vul het contactformulier in om samen tot een afspraak te komen. Liever bij ons langskomen? Ook bent u van harte welkom in Boxmeer!

Veelgestelde vragen

Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. 

Wat kost een op maat gemaakte inbouwkast?

De kosten van een op maat gemaakte inbouwkast hangt af van verschillende factoren. Het is van tevoren lastig te zeggen wat de kosten van een inbouwkast op maat zullen zijn. De grootte, het materiaal, de specifieke wensen doen allemaal wat met de prijs. 

We raden het aan om contact met ons op te nemen om een schatting van de prijs te bespreken. Daarnaast houden we bij Weren altijd rekening met uw budget. 

Hoe diep zijn inbouwkasten?

Over het algemeen liggen de dieptes van inbouwkasten tussen de 50 en 70 centimeter. Bij een inbouwkast op maat kan dit geheel anders zijn, afhankelijk van uw specifieke wensen. Uw inbouwkast wordt gemaakt naar uw wensen en kan dus afwijken van de standaard maten. 

De algemene maten van 50 tot 70 centimeter diepte bieden voldoende ruimte om beddengoed, kleding en schoenen, andere items op te bergen.

Waarom zou je een kast aan de muur bevestigen?

Het bevestigen van uw kast aan de muur heeft meerdere voordelen. 

  1. Veiligheid – Op het moment dat uw kast aan de muur is bevestigd, kan deze niet omvallen. Wanneer bijvoorbeeld kinderen aan de kast hangen of trekken voorkomt u ongelukken. 
  2. Stevigheid en stabiliteit – Wanneer de inbouwkast op maat zwaar beladen is, staat deze steviger en stabieler zolang deze aan de muur is bevestigd. 
  3. Ruimte besparen – Wanneer u minder ruimte heeft in de kamer zelf, kunt u ervoor kiezen uw kast aan de muur te bevestigen om zo ruimte te besparen. 
  4. Eenvoudig schoonmaken – Als uw kast een eindje van de vloer af hangt, kunt u gemakkelijk onder de inbouwkast op maat schoonmaken. 
Hoeveel loopruimte is er nodig voor een kast?

Hoeveel loopruimte er voor uw kast nodig is, is afhankelijk van de kast zelf, het type kast en de indeling van de ruimte waarin de kast staat. 

Wij bevelen altijd een minimale loopruimte van 60 cm voor de inbouwkast op maat. Deze ruimte biedt voldoende comfort om voor de kast te staan en deuren en lades te openen. 

Schuifdeurkasten: Bij schuifdeurkasten moet u ervoor zorgen dat er voldoende ruimte is aan de zijkant waar de deuren naar toe schuiven. De minimale ruimte die nodig is, kan variëren afhankelijk van de breedte van de deuren, maar over het algemeen wordt een extra 50-60 centimeter aanbevolen aan elke kant van de kast voor soepel gebruik.

Draaideurkasten: Bij draaideurkasten moet u voldoende ruimte voorzien om de deuren volledig te openen. Dit kan betekenen dat u meer loopruimte nodig heeft dan bij schuifdeurkasten, vooral als de deuren naar buiten zwaaien.

Wij raden altijd aan om de specifieke afmetingen van de inbouwkast op maat en de indeling van de ruimte zorgvuldig te overwegen om de ideale loopruimte te bepalen die past bij uw behoeften en het gebruik van de kast.

wasmachine inbouwkast op maat
wasmachine en droger inbouwkast op maat
inbouwkasten op maat
ingebouwde kast
kast inbouw